Koolhydraatarme producten hebben weinig koolhydraten en bevatten veel proteïnes, gezonde vetten, vezels en essentiële voedingsstoffen. Ze zijn bevredigend en gezond en helpen je om extra gewicht te verliezen. Als je op je lijn let of je wilt afvallen, dan helpen deze koolhydraatarme producten om dat doel te bereiken.

Koolhydraatarme producten

Prettig en bewust afslanken?

Tijdelijk 60% korting!

Prettig en verantwoord afslanken
6 eetmomenten per dag
Tijdelijk met 60% korting

Bekijk het pakket

Koolhydraatarme producten per voedingsgroep

Met deze lijst heb je een duidelijk overzicht van de koolhydraatarme producten.

Courgette

De courgette wordt gewoonlijk gekookt of gebakken gegeten, maar ze kan ook rauw worden gegeten.

Koolhydraten: 7 gram voor een middelgrote courgette

Bloemkool

Bloemkool wordt doorgaans gekookt gegeten, maar is ook als rauwkost eetbaar. Koken neemt 10 tot 20 minuten in beslag, afhankelijk van de gewenste hardheid van het eindresultaat en de afmeting. Bloemkool wordt in een koolhydraatarm dieet gebruikt als vervanger van rijst of aardappelen.

Koolhydraten: 5 gram per cup

selderijSelderij

Selderij bestaat 95% uit water, het zal je dus niet verbazen dat hier bijna geen koolhydraten in zitten.

Koolhydraten: 1 gram per stengel

Tomaten

De tomaat wordt als groente gegeten, dit kan zowel rauw als gekookt. Er kunnen salades, tussendoortjes, snacks of borrelhapjes mee worden gemaakt. Tomaten zijn ook geschikt voor soepen, sauzen en koude bereidingen. Ook worden tomaten verwerkt tot tomatensap.

Koolhydraten: 4 gram per 100 gram

Abrikoos

Abrikozen zijn gezond. Ze bevatten maar weinig calorieën en zijn licht verteerbaar. In abrikozen zitten veel vezels. Deze dragen bij aan een gezond darmstelsel.

Koolhydraten: 4 gram per abrikoos

Avocado

De avocado heeft relatief gezien een hoog gehalte aan goede voedingsstoffen en kan daardoor ook, met mate, als gezond bestempeld worden. Zo bevat de avocado een goede dosis kalium, vitamine B en foliumzuur

Koolhydraten: 8 gram per 1/2 avocado

Aardbeien

AardbeienVerse aardbeien zijn zeer gezond vanwege hun hoge vitamine C-gehalte. Als je aardbeien eet, zit je zo aan de juiste hoeveelheid vitamine C per dag. Aardbeien bevatten namelijk ruim 60 mg vitamine C per 100 gram

Koolhydraten: 11 gram per cup

Rode grapefruit

De grapefruit is een lekkere bittere vrucht met een friszoete bijsmaak. Grapefruit is een rijke bron aan natuurlijke vitamine C. Het is een ideale snack op een warme zomerdag.

Koolhydraten: 9 gram per 1/2 grapefruit

Kip

Kip is een van de meest gegeten vleessoorten ter wereld. Kippenvlees kan op veel manieren bereid worden als voedsel, bijvoorbeeld in de grill, op de barbecue, gebakken of gebraden met allerhande kruiden en wijn, maar ook wel gekookt voor in soep.

Koolhydraten: 0 gram

Rundvlees

Rundvlees is een over het algemeen sappige en rode vleessoort. Bereidingswijze varieert van rauw hakken, bakken, koken en grillen tot stoven

Koolhydraten: 0 gram

Tonijn uit blik

Tonijn uit blik is net zo gezond als verse tonijn en heeft ongeveer dezelfde voedingswaarde. Dat betekent dat tonijn uit blik een vetarme bron van eiwitten is met weinig calorieën. Dus ideaal voor sporters en voor iedereen die gezond wil eten! Het zal zeker helpen bij het afvallen en het hebben van een gezond voedingspatroon omdat de eiwitten een lang en vol gevoel geven.

Koolhydraten: 0 gram

Zalm

ZalmZalm is erg gezond om regelmatig te eten. Zalm bevat redelijk veel goede vetten en bevat veel omega 3 vetzuren.

Koolhydraten: 0 gram

Kabeljauw

Het vlees van de kabeljauw heeft een losse structuur en de smaak wordt hoog gewaardeerd. De vis wordt voor consumptie veel gefileerd.

Koolhydraten: 0 gram

Eieren

Eieren zitten vol goede voedingsstoffen en zijn daarmee 1 van de beste voedingsmiddelen die je kunt eten.

Koolhydraten: 1 gram per 2 eieren

Magere kwark

Magere kwark heeft erg veel eiwitten. Deze eiwitten zijn langzaam (caseïn) waardoor ze voor een lange periode eiwitten afgeven. Voor sporters is het dus verstandig om het s’ avonds te nemen, zodat je lichaam er een groot deel van de nacht baat bij heeft.

Koolhydraten: 3.5 gram per 100 gram

Amandelen

De amandel prijkt tegenwoordig bovenaan in de lijstjes van superfoods. Het is een van de gezondste noten die je kunt krijgen.

Koolhydraten: 10 gram per 100 gram

Hazelnoten

De voordelen die hazelnoten kunnen bieden voor de gezondheid zijn een gezond hart en bloedvaten, hulp bij het voorkomen van kanker en ondersteuning van diabetespatiënten

Koolhydraten: 10.6 gram per 100 gram

Walnoten

WalnotenUit onderzoek van het Hospital Clinico in Barcelona blijkt dat walnoten een positieve rol vervullen binnen de voeding. Walnoten leveren een bijdrage aan het flexibel en elastisch houden van de aderen. Zij verbeteren de conditie van endotheelcellen op de binnenwand van bloedvaten.

Koolhydraten: 14 gram per 100 gram

Pecannoten

De Pecannoot bevat een mooie hoeveelheid vitaminen namelijk: B1, B2, B3, B5, B6, B11 en ook een relatief lage hoeveelheid vitaminen a en c.

Koolhydraten: 14 gram per 100 gram

Lijnzaad

Lijnzaad wordt ook gezien als een superfood. De kleine zaadjes zijn rijk aan alfa-linoleenzuur, een omega-3-vetzuur. En dat is goed voor je hart en bloedvaten. Daarnaast bevat lijnzaad onder andere vitamine B1 en 2, calcium, magnesium, zink en kalium.

Koolhydraten: 13.5 gram per 100 gram

Olijfolie

Olijfolie bestaat voor ongeveer 70% uit voornamelijk enkelvoudig onverzadigde vetzuren en heeft een hoog gehalte aan vitamine E.

Koolhydraten: 0 gram

Groene thee

Met groene thee afvallen klinkt misschien een beetje vreemd, maar zowel de wetenschap als de oude Oosterse geneeskunde raden groene thee aan als ondersteuning om af te vallen

Koolhydraten: 0 gram

Eiwit shake

een eiwitshake kan je helpen bij afvallen, Een eiwitshake bevat vanzelfsprekend veel eiwitten, waardoor het een vol gevoel geeft. Daarnaast kost het energie om het te verteren

Koolhydraten: 0 gram